Met natuurfotocursussen en workshops schiet je raak!

Fotograferen met het teleobjectief voor elke camera

Workshop

Voor velen is dit het ultieme natuurfotograferen. Tijdens deze workshop wordt er veel aandacht besteed aan de verschillende manieren waarop je dieren met het teleobjectief kan fotograferen. Afhankelijk van de tijd van het jaar en de weersomstandigheden wordt een gebied bezocht waar je 100% zekerheid hebt dat je dieren voor je camera kan krijgen in een natuurlijke omgeving.

Je kan tijdens de workshop alle mogelijkheden van je camera en teleobjectief uitproberen in de praktijk en als er dingen niet helemaal duidelijk zijn is er vol op gelegenheid om vragen te stellen.

Ook compact en hybride camera’s met minimaal 10x zoom zijn absoluut goed bruikbaar. Ook een camera met minder zoom kan vaak, maar dan is het absoluut nodig dat je ook een verrekijker meeneemt!

Ook wordt er tijdens de workshop per te fotograferen onderwerp aandacht besteed aan de meest optimale camera instellingen. Zodat je na de workshop niet eerst veel moet uitproberen qua instelling voordat je eindelijk een resultaat krijgt waar je tevreden mee kan zijn.

Daarnaast ook veel tips hoe je bepaalde diersoorten op de beste manier voor je camera kunt krijgen, en zeker ook hoe je niet te werk moet gaan!


Naast je foto uitrusting is het belangrijk om te zorgen voor voldoende volle accu’s en lege geheugenkaarten. Zodat je niet ergens halverwege zonder stroom of opslagruimte komt te zitten. Neem als je het hebt ook je statief mee. (Voor macro erg handig als het statief heel laag kan.) Verder is het lang niet altijd mogelijk om in de buurt van de locatie iets te eten of te drinken te kopen, dus neem ook drinken en een lunchpakket mee. Een goede poncho of paraplu is ook handig om mee te nemen. Een buitje kan altijd een keer vallen. En ook tijdens of na een bui kan je hele mooie natuurfoto’s maken.


Zodra je hebt ingeschreven ontvang je een e-mail met daarin verdere gegevens over de locatie en een lijst met dingen die handig zijn om mee te nemen.